subota, 2. siječnja 2016.
COKOLADNE ZVEZDICE
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
150 g brasna
100 g gustina (skrobnoog brasna)
60 g secera
30 g kakaa
125 g maslaca
1 jaje
2 kasike slatke pavlake ili mleka
Fil
100 g bele cokolade
50 ml slatke pavlake
3 kasike likera ok kokosa
Glazura
100 g cokolade
3 kasike ulja
PRIPREMA
1. Zamesiti testo od navedenih sastojaka, uviti u foliju i staviti u frizider da se rashladi jedno 30-tak minuta.
2. Testo razvuci tanko, modlicom vaditi zvezdice a zatim manjom okruglom modlicom izvaditi sredinu polovini zvezdica, peci na 190 C oko 7-8 minuta.
3. Za fil, rastopiti belu cokoladu na pari, dodati slatku pavlaku, a kad se malo ohladi dodati i liker.
4. Rastopiti cokoladu sa malo ulja, preliti zvezdice sa otvorom i ostaviti da se glazura stegne.
5. Zvezdce premazati filom i spojiti sa poklopcicima od cokolade.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
Izvor: coolinarika.com
0 komentari