"

nedjelja, 17. travnja 2016.

MAGDALENA










SASTOJCI
Biskvit:
4 bjelanjaka
150 g šećera
150g maslaca
150g mljevenih lješnjaka i oraha (pola-pola)
70g oštrog brašna
1/2 praška za pecivo




Premaz:
4 žutanjka
100g šećera u prahu
1 vanilin šećer

Krema:
100ml mlijeka
100g šećera
100g mljevenih oraha i lješnjaka(pola-pola)
100g čokolade
100g maslaca




PRIPREMA
1. Rastopite maslac i ostavite da se malo prohladi. Bjelanjke istucite sa šećerom.
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte sa lješnjacima i orasima i dodajte rastopljeni maslac.
Dobro promješajte i na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu istresite u protvan veličine 25x35 na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 15-20 minuta.

2. Žutanjke istucite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.Premažite preko pečenog biskvita i još
10-15 min pecite na 130 stupnjeva.

3. U međuvremenu napravite kremu tako da zakuhate šećer i mlijeko. Dodajte maslac i čokoladu i na kraju umiješajte lješnjake i orahe.

4. Pečeni kolač malo ohladite pa stavite kremu od čokolade. Posipajte kolač mljevenim lješnjacima.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari