srijeda, 30. ožujka 2016.
MEKANI – NEOBICNI CUPAVCI
Sastojci
4 kom. jaja
200gr secera
60ml ulja
60ml tople vode
215gr brasna
1 vanil.secer
1 prasak za pecivo
Umak
250ml mlijeka
4 kasike kakaa
100gr secera
kokos za uvaljati cupavce
Priprema
1.
Zagrite pecnicu na 175°C.
Pripremite tepsiju velicine 27/41 (ako imate u setu 3 duboke teprije to je ona najveca) oblozite dno pek-papirom ili premazite maslacem i pospite sa malo brasna..
Jaja dobro umutite sa secerom i van.secerom.
Stalno muteci dodajte ulje i toplu vodu u mlazu,preko umucene smjese prosite brasno promjesano sa praskom za pecivo.
Izmjesajte,istresite u tepsiju i kratko pecite(nek se kora ispece,ali neka po vrhu ostane svijetla)
Ostavite koru u tepsiji neka se ohladi.
Dok se kora pece pripremite sos..Izmjesajte zajedno mlijeko sa secerom i kakaaom.Kratko prokuhajte stalno mjesajuci da se smjesa malo zgusne.Ohladite.
2.
Ohladenu koru isjecite na vece kocke.
3.
Svaku kocku presjecite,da dobijete trougao..
4.
U duboki tanjir istrecite umak,u drugi tanjir kokos.
Svaki trougao,samo stranice kratko umocite u umak pa u kokos.Sredina ostaje svijetla..
Redajte ih uspravno na veci pleh ili tepsiju.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari