četvrtak, 31. ožujka 2016.
CARSKE BUHTLE
SASTOJCI
Tijesto
1 l brašna
1/2 l mlijeka
1 kom suhog kvasca
100 gr margarina ili maslaca
100 gr šećera
1 jaje
1 žutanjak
1 mala žličica soli
1 limun naribana korica
Fil
200 gr marmelade od marelica
1-2 žličice ruma
PRIPREMA
Od 1/2 l mlijeka odvojiti malo za kvasac.Ostatak mlijeka prokuhati, u njemu otopiti margarin i pustiti da se malo prohladi.
Jaja i šećer izmisati pjenasto i u to postepeno ulijevati toplo mlijeko suhe sastojke pomiješati skupa sa dignutim kvascem, polagano ulijevati mokre sastojke, dok ne dobijemo lijepo tijesto, dodati još brašna tek toliko da se ne lijepi za ruke.
Pustiti da se tijesto udvostruči, razvaljati na 1 cm debelo tijesto na pobrašnjenoj površini, izrezati na kocke, filati sa marmeladom, koju smo izmiješali sa rumom, premazati buhtle sa jajem, peći na 200*c oko 30-ak min.
Pečene i još vrele buhtle premazati sa hladnim mlijeko, pustiti da se porohlade posuti sa šećerom u prahu i dobar tek.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari