"

utorak, 23. veljače 2016.

ZLATNE KIFLE! KAKO JE SAMO KIFLA MEKA BEZ MARGARINA I BEZ MLEKA!



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna





SASTOJCI:
Tjesto:
400ml jogurta
300ml vode
200ml ulja
2 velike kasike secera
1 velika kasika soli
1 velika kasika kvasca
2 jaja
1kg i 100gr brasna (potrosila sam vise od kila)
 


ZA FILOVANJE:
Nutella
Sir
PRIPREMA:

U serpu za mjesanje tjesta staviti jogurt, vodu i ulje (treba da bude toplo vodu I ulje malo zagrrejati pa onda dodati jogurtu). U drugoj posudici razmutiti kvasac sa jednom kasikom secera, jednom kasikom brasna I malo vode ostaviti da nadodjete dodati u mjesavinu ulja jogurta I vode Mikserom (zice za meko tjesto) pjenasto umuti jaja sa 1 kasikom secera te dodaj u smjesu. Nastavi miksati tjesto


 dodaj pola kolicine brasna I miksaj oko 5 minuta najvecom brzinom. Zatim zamjeni zice na mikseru stavi zice/nastavke za tjesto
I nastavi dodavati brasno sve dok tjesto ne postane dvrdje tako da ga mozes iskrenuti na sto i oblikovati kuglu (da bi tjesto bilo jos vazdusastije bacite ga koji put od sto)
Oblikujte kuglu I stavite da se odmara (najbolje je u plasticnu posudu koju mozete poklopiti) dok ne udvostruci volumen. Dokisalo pazljivo istrestina sto I razoklagijati sto veci krug, seci testo najprije u
dela onda u delova I svaku osminu u tri dela tako da dobijete 24 komada Kifle punite Nutellom ili sirom po vasem izboru Zamotajte kifle (Ja uzmem jedan komad iz kruga I onda ga jos malo rukom rastegnem I umotam kiflu Ostavite da dokisaju duplo! Pecite na 180C oko 15tak min dok ne dobiju lepu zlatnu boju Neka se malo ohlade u tepsiji pre sluzenja Ohladjene mozete staviti u plasticnu kutiju ako ostane I sutradan su nenadmasne I slane
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari