ponedjeljak, 22. veljače 2016.
TRIDESETA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
Biskvit
10 bjelanjaka
400 g šećera
300 g mljevenih oraha
1 prašak za pecivo
4 žlice brašna
4 žlice mrvica
Krema
10 žutanjaka
4 pudinga od vanilije
400 g šećera
1 litra mlijeka
250 g maslaca
2 burbon vanilin šećera
150 g čokolade
100 g kokosa
100 g petit keksa
I još...
malo grubo mljevenih oraha,čokolada,rum
Priprema
Biskvit
1.
Bjelanjke i šećer istući u čvrsti snijeg a zatim ručno umiješati ostale sastojke.Ispeći dvije kore odvojeno.Kalup obložiti papirom za pečenje i peći u pećnici 20 min/180.
Krema:
1.
Od litre mlijeka odvojiti 2 dcl u kojem cemo razmutiti puding,ostatak staviti da prokuha.
Polovicu šećera skuhati s mlijekom a polovicu umutiti sa žutanjcima.U smjesu žutanjaka i šećera dodati otopljeni puding i to sve skupa dodati u mlijeko kad provrije.Kuhati dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu dodamo maslac i nakon toga podijelimo smjesu na 4 dijela.U prvi dio dodajemo vaniliju,u drugi kokos a u preostali dio dodajemo otopljenu čokoladu ( imati cemo 2 sloja čokoladne kreme).
Slaganje torte
1.
Kore malo natopimo sa smjesom mlijeka i ruma.
Na koru ide prvo polovica čokoladne kreme,na kremu poredamo petit kekse koje također natopimo sa mlijekom i rumom,zatim krema od kokosa.
Slijedeće ide druga kora,čokoladna krema, natopljeni petit i zadnje krema od vanilije.
Rub torte premažemo s kremom i obilno pospemo grubo mljevenim orasima.
Za dekoraciju sam izradila čokoladne leptire a upute za to imate ovdje.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari