srijeda, 24. veljače 2016.
TORTA SA ORASIMA I RUMOM
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
Kore 2x po:
5 belanaca
70 gr šećera
3 žumanca
100 gr oraha
50 gr brašna
1 kašičica rendane limunove kore
Fil:
4 žumanca
180 gr šećera
50 gr oštrog brašna
2 pudinga od vanile
2 kesice vanilin šećera
750 ml mleka
250 gr margarina/ maslaca
200 gr oraha
1.5 kašika ruma
Za natapanje kora:
150 ml soka od narandže
1 kašika ruma
Za premazivanje kora
100 gr čokolade za kuvanje
4-5 kašika slatke pavlake
Glazura:
100 gr čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Priprema
1.
Za kore spremiti kalup 26 cm. Staviti papir za pečenje, nauljiti zidove i pobrašniti.
5 belanaca umutiti u sneg, dodati 75 gr šećera, dodati 3 žumaca, 50 gr brašna, 100 gr oraha i malo narendane kore od limuna.
Peći na 190 stepeni , probati da li je pečeno čačkalicom, kada je suva gotovo je.
Ispeći dve kore i kada se ohlade iseći na pola koncem, tako da budu četiri kore.
2.
4 žumanca umutiti sa 180 gr šećera, 2 kesice vanilin šećera, 2 kašike oštrog brašna, 2 pudinga od vanile i 250 ml hladnog mleka.
500 ml mleka staviti da provri, deo vrućeg mleka sipati u razmućenu kašicu sa žumancima, pa vratiti u vrelo mleko. Kuvati dok se ne zgusne uz stalno mešanje i ostaviti da se ohladi.
3.
Umutiti mikserom margarin/ maslac pa dodati kašiku po kašiku ohlađenog , fila, 200 gr oraha , 1,5 kašiku ruma.. Sve to sjediniti.
4.
U sok od narandže staviti rum, svaku koru natapiti sa nekoliko kašika, pa zatim je premazati čokoladom rastopljenom sa 5 kašika slatke pavlake.
Filovanje : kora, premaz od čokolade, fil sa orasima i na kraju glazura od čokolade. Zadnju koru ne premazivati čokoladom samo je natopiti.Pre ukrašavanja staviti u frižider da se stegne.
Ja sam samo otopila čokoladu i time išarala tortu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari