"

utorak, 16. veljače 2016.

TAKO JE SOČAN I OSVJEŽAVAJUĆI DA ĆE VAM POSTATI JEDAN OD OMILJENI KOLAČA: VOĆNA ČAROLIJA



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






Sastojci:
10 jaja
10 kasika secera
3 kasike kakao
1 prasak za pecivo
2dl ulja
2dl jogurta
10 kasika brasna


  fil 1

200gr gustina
1 ekstrat vanile
100gr bele cokolade
1 margarin
200gr secera u prahu
12dl mleka

fil 2

300gr secera
6dl vode
500gr borovnica ili bilo kog drugog voca
120gr pudinga od jagode ili vanile
glazura je od cokolade


Priprema:

Za kore ulupajte 5 belanaca dodati 5 kasike secera ,5 zumanca i dalje dobro mutiti
dodati 5 kasike brasna ,pr za pecivo, 1dl ulja i 1 dl jogurta ispeci koru u pleh velicine 30
x 40 isto tako uraditi i sa drugom korom samo dodati 3 kasike kakao ispeci koru. Od 1
litra mleka uzeti 2 dl i razmutiti 200 gr gustina i malo ekstata od vanile ,a u ostatak



mleka izlomiti 100 gr bele cokolade i kada pocne da vri zakuvati kasicu, kada se ohladi
sjediniti sa 1 margarinom umucenim sa 200 gr secera u prahu ,umutiti penasto.U jednoj
serpici sipati 300 gr secera i 4dl vode da vri sipati voce i jedno 4 min da se kuva
,posebno razmutiti 3 pudinga od jagode u 2 dl vode i zakuvati u voce , pustiti da se
ohladi REDOSLED:ZUTA KORA , VOCNI FIL,BELI KREM CRNA KORA,BELI KREM I GLAZURA JE OD COKOLADE 400 GR
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari