"

utorak, 23. veljače 2016.

STRAČATELA KOCKE




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna





SASTOJCI
BISKVIT
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
8 žlica brašna
1dcl. mlijeka



KREMA
8 žumanjaka
10dag. šećera
2 želatine u prahu
0,5l mlijeka
0,5l vrhnja za šlag
10-20 dag. mliječne čokolade



PRIPREMA
bjelanjke dobro umutiti mikserom... kad postanu čvrsti postupno dodavati šećer... lagano umiješati brašno... staviti biskvit na pleh i peći na 180*c oko 20 min.  ... staviti mlijeko da zakipi,  njime preliti pečeni vruć biskvit i vratiti ga u ugašenu pećnicu da se ohladi.

želatinu promješati sa 8 žlica hladne vode i ostaviti 10 min. .. žutanjke dobro izmiješati sa šećerom, pa ih preliti sa kipućim mlijekom i dobro promješati ( ne kuhati )... dodati rastopljenu želatinu još jednom promješati i ostaviti da se ohladi... dugo treba da se dobro ohladi, a znat će te da je dosta ohlađeno kad uzmete zdjelu sa kremom i dobro ju protresete, ako se krema poćne tresti recimo onako kao žele dobra je ... jer zna se ona ohladiti i prije, ali  dobra je tek kad postane recimo želatinasta :-)

u dobro ohlađenu kremu dodati izrađeno vrhnje za šlag.. izmiješati mikserom i dodati mliječnu čokoladu u sitnim kockicama ( ja je onako dobro izlupam s batom za meso)...  kremu staviti na biskvit i ohladiti...  uživajte !!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari