četvrtak, 25. veljače 2016.
ROLADA OD KESTENA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
70 dag kuhanih, očišćenih i mljevenih kestena
20 dag maslaca
10 - 15 dag šećera u prahu
1 žličića ruma ili ekstrata burbon vanilije
krema
15 dag maslaca
5 štangi rastopljene čokolade za kuhanje
šećera po ukusu
glazura
10 dag čokolade
8 dag maslaca
1 žlica šečera
1 žlica vode
PRIPREMA
prvo skuhajte kestene, očistite ih i sameljite. ja ih meljem na mašinu za orahe
krema - dobro izmiksati maslac i šećer u prahu, čokoladu rastopiti i to sve skupa izmiksati i ostaviti na hladno da se stisne
rolada - izmiksati maslac sa šećerom u prahu, dodati kestene, sve skupa izmiksati, pokriti sa mokrom krpom i ostaviti u frižider da se malo stisne
dvije kuhinjske krpe namočite u hladnu vodu, dobro ih ocijedite, jednu rasprostrite na radnu površinu, na nju stavite polovicu smjese kestena, poklopite s drugom krpom i razvaljajte.
dok ste razvaljali, maknite prvu krpu, na kestenovu smjesu stavite polovicu kreme, te pomoću krpe zarolajte i formirajte roladu isto napravite i s drugom polovicom kestena i kreme
dobit ćete dvije ljepe rolade, te ih pomoću krpe prenesite na tacnu
napraviti glazuru (rastopiti lagano maslac, čokoladu, sećer i vodu - do vrenja) malo ohladiti, da se da namazati po roladi da ne iscuri..
namazati glazuru po roladi, i po želji ukrasiti valovima ;)
drži se na hladnom, ali prije serviranja izvate malo na sobnu temperaturu, kao i svaki kolač s kremom
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari