četvrtak, 18. veljače 2016.
RECEPT ZA SAVRŠEN HRSKAV I SOČAN KROMPIR: PAPRICIRANI KROMPIR
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
2 kg krumpira
2 žlice kukuruznog brašna
2 žlice kukuruznog griza (palente)
1 žlicu vegete
1 žlicu slatke mljevene paprike
po želji vegete pikant
malo soli
kurkuma
curry slatki
origano
ili što god vi volite od začina
2 žlice masti
ili ulja po potrebi
Priprema
1.
Količinu krumpira prilagodite vašim potrebama.
Operite ga,ogulite i obrišite suhom krpom.
Narežite ga na brodove kako kažu moja djeca :)
Na četvrtine po dužini.I nemojte ga više brisati.
Stavite ga u veću zdjelu.
2.
U posebnoj zdjelici pomješajte kukuruzno brašno,palentu,papriku i sve ostale začine.
Dodajte krumpiru i dobro promješajte,ali ne kuhačom ili nečim sličnim, nego sa obje ruke pridržavajte zdjelu i polako pomoću zdjele promješajte krumpir sa začinima da se jednolično “zaljepe” na stijenke krumpira.
3.
U tepsiju stavite papir za pečenje i stavite masnoću koju inače koristite-ja stavim mast i stavim u pećnicu dok se grije na 200 stupnjeva da se mast otopi.
Na otopljenu masnoću rasporediti krumpire i staviti peći kad se ugrije pećnica.
4.
Tek kada se krumpir odozgora “osuši” (oko pola sata) izvadim ga iz pećnice i promješam da se sav pomasti i vratim nazad na pečenje dok ne bude skroz pečen.
Posluživanje
Poslužite ga vrućeg uz meso,ribu,kobase ili kao samostalno jelo uz salatu.
Mi volimo kad je pikantant tj. ljutkast i fino je hrskav :)
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari