"

utorak, 23. veljače 2016.

RAFAELO KUGLICE BEZ MLIJEKA U PRAHU,BEZ PEČENJA,BEZ…MORATE IH PROBATI JER SU NAJ,NAJ



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






Sastojci
smjesa:
1/2 l mlijeka
15 žlica šećera
10 žlica gustina
25 dag maslaca



20 dag kokosa
2 vrećice vanilin šećera
3 žlice likera od kokosa (može i bez njega)
ostalo:
20 dag prženih lješnjaka, oguljenih
10 dag kokosova brašna
— papirnate košarice, najbolje bijele

Priprema
1.
Gustin i šećer pomiješajte da dobijete smjesu sličnu kao za puding.
2.
Mlijeko zakuhajte i kad zavrije, maknite s vatre, primješajte smjesu šećera i gustina, te skuhajte gustu kremu. Ohladite.
3.



Kad se smjesa ohladila, dodajte joj izrađeni maslac i dobro promiješajte, te dodajte kokos.
4.
Lagano mokrim rukama pravite male kuglice, u sredinu svake stavite prženi oguljeni lješnjak, te uvaljajte ih u kokos .
5.
Poslužite ih u papirnim košaricama, dobro ohlađene.
Posluživanje
Kuglice se mogu napraviti unaprijed i samo se smrznu, vrlo brzo se odmzavaju. Lješnjake je najbolje kupiti obične i popržiti ih na tavici, pa ih poslije samo ogulite i utiskujete u kuglice. od ove količine sastojaka isalo mi je 62 male kuglice. Košarice su one najmanje kojih ima..
Što se tiče toga da od ove količine ispadne 62 kuglice, da ispadne ih ako pravite pola doze, a za ove količine u receptu minimalno ispadne 100 nemalih kuglica. Dakle ponovo sam ih radila za gulašijadu i ispalo ih je oko 100 komada..
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari