petak, 19. veljače 2016.
PREDIVAN KOLAC GOTOV U SVEGA PAR MINUTA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
biskvit
snijeg od 6 bjelanaca
200 g šećera
2 žlice ulja
50 g prženih mljevenih badema
50 g prženih mljevenih oraha
50 g prženih mljevenih lješnjaka
3 žlice krušnih mrvica
2 žlice brašna
pola paketića praška za pecivo
petit keksi
2 dcl mlijeka + 2 žlice dječjeg kakaa (+ rum, po želji!) :-)
krema
9 dcl mlijeka
6 žumanaca
150 g šećera
3 pudinga od vanilije + 1 žlica brašna
80 g maslaca
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
1 čašica (200g) slatkog vrhnja
čokoladna glazura
120 g čokolade za kuhanje
70 g maslaca
2 žlice ulja
1 žlica vode
1 žličica šećera u prahu ili meda
Priprema
1.
Za biskvit u čvrsti snijeg od bjelanaca postepeno umiksati šećer, zatim lagano umiješati brašno, mrvice, prašak za pecivo i ulje, te na kraju mljevene orašaste plodove. Peći na limu obloženom papirom za pečenje (170*C).
2.
Za kremu u malo toplog mlijeka pjenasto umutiti žumanca sa šećerom, pudingom i brašnom, zakuhati u preostalo mlijeko. U toplu kremu umiješati maslac, miješati dok se ne rastopi. U polovicu kreme umiješati istopljenu mliječnu čokoladu, u drugu polovicu umiješati istopljenu bijelu čokoladu. Čvrsto istući slatko vrhnje (po potrebi dodati šlagfix), te u svaku polovicu ohlađene kreme umiješati po pola količine tučenog vrhnja.
3.
Biskvit natopiti prokuhanim mlijekom s dječjim kakaom (Nesquik, Kraš Ekspres, Milka Drink i slično), premazati jednom kremom i posložiti kekse te ih kistom premazati čokoladnim mlijekom, ostaviti kratko da upiju mlijeko i premazati drugom kremom.
4.
Preliti čokoladnom glazurom čije ste sastojke otopili na pari.
5.
Ohlađen kolač rezati na kocke ili ploške.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari