"

subota, 20. veljače 2016.

PESAK TORTA SA GANACHE KREMOM



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







SASTOJCI
4 pudinga od vanile
1 l mleka
12 kašika šećera
250 g margarina
250 g mlevenog keksa
150-200 g kokosa
250 g mlevenih pečenih orasa



Za ganache preliv
500 ml slatke pavlake
300 g crne čokolade



PRIPREMA
Izmešamo prašak za puding sa šećerom u nekih 2 dcl mleka a ostatak stavimo na šporet da provrije i skuvamo puding na uobičajen način. Kada se puding zgusnuo, skinemo sa vatre i prekrijemo folijom da se ne stvori korica, i ostavimo da se ohladi.

U međuvremenu pripremimo ostale sastojke: sameljemo keks, ispečemo orase i takođe ih sameljemo.

Dok se puding još uvek hladi, pripremimo ganache. Stavimo slatku pavlaku u posudu na šporet, zagrevamo je i skinemo pre nego što proključa. Ubacimo čokoladu izlomljenu na kockice i mešamo dok se skroz ne rastopi i sve lepo sjedini. Pritom možemo vratiti posudu na šporet ali na isključenu ringlu dok je još vrela, da se lakše otopi čokolada. Kada se sve lepo otopilo i sjedinilo, ostavimo ganache da se hladi. Povremeno promešamo da se ne stvori korica.

U ohlađen puding od vanile ubacimo omekšali margarin i penasto izmutimo mikserom. Sada uzmemo još dve posude i razdelimo krem na tri jednaka dela. U prvi deo stavimo mleveni keks i dobro izmešamo mikserom. U drugi deo stavimo kokos i izmešamo. U treći deo stavimo pečene mlevene orase i takođe izmešamo.

Uzmemo odgovarajuću tacnu i stavimo na nju obruč od okruglog kalupa za torte, prečnika 26 cm. Prvo ide deo sa keksom, zatim sa kokosom i na kraju sa orasima. Tortu prelijemo ganacheom, i ostavimo u frižider da se dobro ohladi i stegne preko noći.

Sutradan skinemo obruč i uživamo u ovom divnom desertu fantastičnog ukusa.;)
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari