"

ponedjeljak, 15. veljače 2016.

NAJUKUSNIJI MUNCHMALLOW KOLAČ KOJI SAM PROBALA A TAJNA SE KRIJE U FANTASTIČNOJ KREMI



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna








Sastojci
    biskvit:
    5 žumanaca
    240 g šećera
    3 kašike kakaa
    150 ml ulja
    200 g brašna
    1 prašak za pecivo


 
 1 vanilin šećer
    250 ml mlijeka
      krema:
    6 bjelanaca
    10 kašika šećera
    1 vanilin šećer
    prstohvat soli
    2 pune kašike gustina
    i još:
    300 ml vrhnja za šlag
    160 g čokolade za kuhanje

Priprema
    1.
    Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodati ulje, kakao i brašno, pomiješano sa praškom za pecivo. Dobro umutiti, pa sipati mlijeko (miksati svo vrijeme)! Sipati smjesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200 C, oko 25 minuta.
    2.


   
Umutiti bjelanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer. Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta)! Zatim u snijeg dodati gustin.Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće "pasti" već nakon par sati. Izmiksati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari