subota, 20. veljače 2016.
MUNCHMALLOW TORTA BY RADA 1986
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
10 jaja
10 kasika secera
100 gr oraha
4 kasike brasna
1 kesica praska za pecivo
limun rendana kora
3 kesice pudinga od vanile
1 kasika brasna
1 kesica vanilin secera
250 gr secera
800 ml mleka
250 ml mleka
24 kom. munchmallow-a
200 gr slaga
Priprema
1.
SVE OVO POTREBNO ZA TORTU!
2.
KORE:Umutiti prvo dobro belanca pa dodati secer i izmiksati ,u to ubaciti mlevene orase, brasno, rendanu limunovu koricu i prasak za pecivo pa sve lagano kasikom izmesati.
Peci nekih 10-15 min. na 200 C.Postupak jos jednom ponoviti za drugu piskotu.
3.
FIL:
Za fil odvojiti jedan deo mleka. Zumanca dobro izmiksati sa malo secera koje oduzmemo od onih 250 gr. u izmiksano dodamo brasno i prah pudinge istresemo u to, u sve dodamo ono mleko sto smo odvojili, izraditi mikserom da nema grudvica.
Ostatak mleka staviti kuvati sa ostatkom secera i vanili secerom pa kada prokuva ukuvati puding i mesati dok se masa ne zgusne.
Fil ohladiti i u njega dodati prethodno izradjen margarin,sve zajedno izmiksati mikserom da postane gladak fil.
Zatim fil podeliti na 2 dela.Munchmallow treba odlepiti, tako sto ce se odvojiti penasti deo od keksica.
Sve keksice koje smo odvojili dobro izmrviti rukama i umesati u jedan deo fila a drugi deo fila ostaje zut.
4.
piskota – braon fil – penasti deo munchmallow-a – zuti fil – slag.
Tortu dobro ohladiti i uzivati kao sto smo mi uzivali!
5.
Zuti fil od gore,
6.
Tortica je gotova!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari