"

ponedjeljak, 15. veljače 2016.

MIRISNE RUŽICE SA JABUKAMA



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






SASTOJCI
1/2 kocke svežeg kvasca
1 kašika šećera
1 jaje
250 ml mleka
60 ml ulja
470 g brašna




prstohvat soli
4-5 kašike džema od dunje i jabuke
2 jabuke
2 kašike aromatičnog šećera
50 g seckanih oraha
cimet po ukusu




PRIPREMA
1. U toplom mleku rastvorite šećer i pola kocke kvasca. Dodajte 1 jaje, ulje, prstohvat soli i uz postepeno dodavanje brašna zamesite mekano testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da udvostruči volumen.

2. Nadošlo testo prebacite na radnu površinu i razvucite ga u obliku pravougaonika na debljinu od 5 mm. Premažite testo džemom od dunja ili nekim sličnim svetlim džemom, recimo od kajsije ili breskve, odozgo narendati jabuke i posuti šećerom, seckanim orasima i cimetom. Uvite testo u rolat lagano pritiskajući kako biste oblikovali rolat jednake debljine. Oštrim nožem isecite rolat na 16 delova.

3. U nekom plićem plehu odgovarajućih dimenzija poredjajte papirnate korpice i na svaku korpicu stavite po jedan deo rolata. Naravno, možete i na peki papiru da ih pečete, ali je ovako jako efektno i lepo (ideju sam videla na Jekinoj slici ;)).  Prvi put kada sam ih pravila imala sam neke malo veće i pliće crvene korpice, ali može i u običnim belim pa ih kasnije udenite u neke ukrasne. Uključite rernu na 180 st, dok se greje taman će ružice još malo da nadodju pa ih ispecite, 10-ak minuta je dovoljno dok lepo ne porumene.

4. Po želji, pečene ružice posipite sa malo šećera u prahu.

Posluživanje
Možete ih poslužiti dok su još tople uz omiljeni napitak, recimo kaficu ili mleko, a podjednako su lepe i hladne, naročito sutradan kad testo omekša od jabuka, fantazija!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari