subota, 20. veljače 2016.
LISNATO SA PILETINOM I ŠAMPINJONIMA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
1 paket lisnatog tijesta (2 zamrznute pločice
1 veča pileći file
sol,papar
malo iskosani peršin
1 konzerva od 400 ml. šampinjona
3 žlice kiselo vrhnje
sir nariban gauda sir količina po potrebi
ulje za prodinstati piletinu
PRIPREMA
Uključiti pečnicu na 200 stepeni.
Lisnati tijesto odmrznuti i obe pločice razvucite u pravougaonik malo ih prstima na nekoliko mjesta namažite vodom za da se mogu lako zaljepiti, i stavite jedno na drugo i pritisnite da se zaljepe.
Nekom većom posudom ( veću od čaše) izrežite krugove a sa čašom na sredini samo lagano napravite otisak kruga.Ja sam koristila za rezanje posudice za kompot.
Meso narežite na sitne kockice i ispržite na ulju, posoliti i pobiberiti.Dodati šampinjone, 3 žlice kiselo vrhnje i iskosani peršin i od te smjese stavljati na sredini kruga 2 žlice.Odozgo stavite naribani topljivi sir i pecite 15-20 min na 200 stepeni.Poslužite toplo ili hladno.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari