"

petak, 19. veljače 2016.

KREM-BANANA KOLAČ




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






SASTOJCI
BISKVIT
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna
3-4 žlice vode
1/2 praška za pecivo



KREMA
7 žumanjaka
8 žlica šećera
1/2 l mlijeka
2 želatine
1/2 l slatkog vrhnja

ČOKOLADNA GLAZURA
1 kg banana
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina

DEKORACIJA
čokoladna glazura
čokoladne mrvice



PRIPREMA
Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg, zatim dodati šećer i postepeno uz miješanje dodavati brašno sa praškom za pecivo te malo vode.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180-200°C u limu (30x40cm) oko 10-15 minuta.

Želatine namočiti u 2 dcl vode i ostaviti da nadođu.
Žumanjke pomiješati sa šećerom i dodati mlijeko te skuhati, u vruću kremu umiješati stvrdnutu želatinu te ostaviti da ohladi.
Izraditi slatko vrhnje da bude jako čvrsto i umiješati u kremu od žumanjaka.

Na biskvit staviti 1/3 kreme i ostaviti u hladnjak da se stisne, a u međuvremenu banane prerezati na pola po dužini i čokoladu rastopiti sa margarinom na pari.
Kad je krema stisnuta, na nju u jednakim razmacima poredati banane, a preko banani staviti čokoladnu glazuru.

Na banane staviti ostatak kreme i ostaviti u hladnjak da se stisne.
Ododzgo naribati čokoladu ili išarati čokoladnom glazurom...
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari