subota, 20. veljače 2016.
KOCKE OD VIŠANJA I BANANA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci:
biskvit;
6 jaja
15 dag šećera
18 dag glatkog brašna
7,5 dag čokolade za kuhanje
1,5 dag margarina
nadjev;
1 staklenka višanja iz kompota
5 dcl soka od višanja iz kompota
1 pakiranja praška za puding od vanilije
4 oguljene banane
krema;
25dag jogurta
25 dag kiseloga vrhnja
1 bourbon vanilin šećer
15 dag šećera u prahu
6 listića bijele želatine
100 ml likera od slatkoga vrhnja(kokosa,...)
250 ml slatkoga vrhnja za šlag
1 banana
Priprema:
Ovo je recept za veliku tepsiju od električne pećnice-to je mjera od 1,5 smjese...Za kalup torte 26 cm ili manju tepsiju smanjite mjere...Pjenasto istucite jaja sa šećerom.Dodajte brašno i na kraju čokoladu koju ste rstopili s margarinom. Smjesu ulijte u tepsiju obloženu pek-papirom i zagladite.Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.Kad se ohladi ga prepolovite po dužini. Za nadjev ocijedite kompot i sok sačuvajte.U sok dodajte vode potrebne da bi dobili 5 dcl tekućine.
Pripremite puding prema uputama na omotu i u još vrući umiješajte višnje. Vrući puding prelijte preko biskvita pa hladite oko 1 sat.Na ohlađenu kremu od višanja rasporedi banane prerezane napola. Za kremu u posudi pomiješajte jogurt,kiselo vrhnje,šećer u prahu i bourbon vanilin šećer.Prema uputama pripremite želatinu.Zagrijte s 2 žlice likera te pomiješajte s preostalim likerom i dodajte u smjesu od jogurta.Od slatkoga vrhnja istucite šlag pa dodajte u kremu. Polovicu kreme rasporedite po nadjevu i bananama,pa na to položite gornji dio tijesta.Banane narežite na sitno i pomiješajte s preostalim nadjevom. Zagladite i ohladite,režite kocke i poslužite.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari