"

četvrtak, 18. veljače 2016.

GURMANSKA STRUCA! PREDLOG ZA UKUSAN RUCAK…BON APPETIT!:)




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Sastojci
600 g pileceg belog mesa
5 jaja ( 2 sveza + 3 kuvana)
200 g kackavalja (trapista, gaude i sl.)
200 g mesnate slanine
1 glavica crnog luka
1 manja zemicka
1 kasika senfa
so, biber, Vegeta




Priprema
1.
Pilece filete samleti ali ostaviti i par celih kockica mesa, struca ce lepse izgledati u preseku.
2.
Crni luk sitno iseckati i proprziti na ulju, a zemicku potopiti u malo mleka da omeksa.
3.
Kackavalj i kuvana jaja iseci na sitnije kockice i izmesati sa belim mesom.
4.
Dodati preostala jaja, crni luk, omeksalu zemicku, senf (ako volite, nije obavezno) i zacine po ukusu, po potrebi dodati i malo krusnih mrvica/prezle, a moze i koja kockica slaninice.;)
5.
Kalup namazati margarinom i posuti mrvicama, obloziti tankim snitama slanine i staviti pripremljenu smesu.
6.

Ako su snite slanine dugacke, prebaciti ih odgore preko struce i fino ususkati, slike pripreme .
7.
Ova struca se moze pripremiti na dva nacina:
8.
*1.* U veci, dublji pleh sipati vodu i staviti kalup sa mesom, pazeci da voda dopire do polovine kalupa. Peci na 200 C oko 1 sat, a pri kraju pecenja izvaditi strucu iz kalupa i zapeci je jos malo, da dobije finu koricu… gotova struca i snitica. :)
*2.* Na dno vatrostalne posude poredjati snite slanine, a preko njih staviti nasu mesnu strucu ( samo oblikovati kao veknicu, nije je potrebno oblagati slaninom). Negde na pola pecenja, oko mesa rasporediti isecene pecurke, strucu premazati kiselim vrhnjem i sve zajedno ispeci do kraja.
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari