"

srijeda, 24. veljače 2016.

DOMAĆI ŠTRUKLI OD JABUKA



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Sastojci  8 osoba
Tanko tijesto
1 kg mekog brašna
12 žlica ulja
dvije žličice soli
8 dcl mlake vode
Nadjev
1,4 kg domaćih očišćenih i naribanih jabuka
po ukusu šećera
jedna korica limuna


malo soka od limuna
po želji arome vanilije ili vanil šećera
malo cimeta

Priprema
1.
Uspemo brašno u duboku posudu, posolimo i u udubinu dodamo ulje. Dodavanjem mlake vode umijesimo mekano tijesto koje se ne lijepi za prste (napominjem da ne mora biti utrošena sva voda količinom koja je navedena u receptu, mekano tijesto koje se više ne lijepi za prste je cilj).
Napravimo 4-5 loptica koje lagano nauljimo i pustimo da odstoji barem pola sata-sat.
2.
Na pobrašnjeni čisti stoljnjak stavimo jednu lopticu tijesta, bacanjem/valjkom ili ručno razvlačimo što tanje moguće i pošpricamo sa malo ulja.
3.


Nadjev rasporedimo po tijestu, odrežemo deblje rubove, ako su ostali ili viškove i sa stolnjakom zarolamo štruklu te ju prebacimo u namašćeni lim.
4.
Ponavljati postupak dok ne potrošimo sve kugle tijesta i nadjev. Pospemo po njima listiće maslaca (ili prekraj pečenja izvadimo štrkule i premažemo ih maslacem).
5.
Štrukle pečemo oko pola sata na temperaturi od 180-200 stupnjeva, odnosno dok lijepo ne porumene
Posluživanje
Temperaturu teško mogu reći točno jer mi prikaz ne radi ;) pa bodem napamet :)
A sa istim domaćim vućenim tijestom radim i voćne i povrtne štrukle. Ako su slani zalijem ih sa mješavinom mlijeka i jaja i obavezno pospem listićima maslaca.
Kod nas su obično posluženi kao samostalni obrok, a od navedenih količina dobijem otprilike 2 do 2,5 velika pleha štrukli ;)
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari