petak, 19. veljače 2016.
BOUNTY KOCKE KOJI CE VAS SIGURNO OSVOJITI
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
BISKVIT:
5 jaja
160g. šećera
5 žlica mlijeka
5 žlica ulja
100g. brašna
1 vrećica praška za puding-čokolada
2 pune žlice kakaa
100g.tamne čokolade+ 5 žlica vode
1 prašak za pecivo
KOKOS NADJEV:
1l. mlijeka
120g. gustina
150g. šećera
3 vanilin šećera
200g. kokosovog brašna
Priprema
1.
BISKVIT:
Čokoladu otopite na laganoj vatri s 5 žlica vode,i ostavite da se hladi.U jednu posudu stavite žumanjke i šećer,a bjelanjke u drugoj posudi spremite u hladnjak. žumanjke i šećer istucite u svijetlu kremastu smjesu,pa dodajte ulje,mlijeko i čokoladu. još jednom kratko promiješajte mikserom.
Pomiješajte brašno,prašak za puding,kakao i prašak za pecivo,pa skupa prosijte u prvu smjesu. dobro promiješajte pjenjačom.
bjelanjke istucite u snijeg kojeg pjenjačom umiješajte u smjesu.
2.
Pola smjese izlijte u kalup 20x30cm. kojeg ste lagano nauljili i posuli brašnom. poravnajte površinu i pecite 10-ak minuta na 180 stupnjeva,dok biskvit ne dobije čvrstu koricu.
dok se biskvit peče,skuhajte kokos nadjev.
3.
KOKOS NADJEV:
U 1.5dl. mlijeka dodajte gustin,šećer i vanilin šećer. dobro promiješajte,a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja,maknite s vatre,dodajte smjesu sa gustinom,i skuhajte kao puding. kad izgasite vatru dodajte 200g. kokosovog brašna,i promiješajte.
4.
izvadite biskvit iz pećnice,rasporedite po njemu vrući nadjev,a na nadjev izlijte drugu polovicu smjese za biskvit.
vratite u pećnicu pojačanu na 200 stupnjeva i pecite još 15-ak minuta. gotov kolač ostavite da se ohladi u kalupu do sobne temperature.nakon toga možete poslužiti,ili ostaviti u hladnjaku da se još ohladi.
Posluživanje
Ja sam kocke posula šećerom u prahu,vi po želji stavite čokoladnu glazuru,za koju mislim da bi se super uklopila,ali ja nisam imala vrimena:-)
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari