srijeda, 17. veljače 2016.
BAKLAVA SA ORASIMA I COKOLADOM
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
1/2 kg kora za baklave
250 gr putera (margarina)
100 gr cokolade za kuvanje
200 gr mlevenih oraha
Za serbet
2 solje (250 ml) secera
2 solje vode
PRIPREMA
Od maslaca (margarina) kasikom odvojiti jedan cosak (za dve kasike) i sa cokoladom na
slaboj vatri otopiti. Skloniti i umesati orahe. Ta masa ne treba da bude suva, vec
kompaktna, ako je suva dodajte jos malo maslaca (margarina).
E, sad se lepo smestite za sto, pustite neku muziku ili slusajte svoje misli i pocnite: od
gomile kora ( meni je otislo 12) uzimajte jednu po jednu i filujte samo na pocetku kore
( kao u Minjinom receptu, ko se seca) praveci kao jednu traku od fila, i motajte na gore,
ni cvrsto ni labavo, prenesite je u pleh ( ja sam u onaj veliki od rerne ) i tako svaku do
kraja. Ako su duze od pleha samo ih malo naberite.
Uzmite najostriji noz sto imate i secite kako volite: na male parcice ( najefektnije),
malo vece ( kao ja ), pravo, koso...
Otopite preostali maslac ( margarin ) i zalijte baklavice.
Stavite da se peku ( ja sam na 170 stepeni 30 minuta ).
Stavite secer i vodu da se topi, lepo promesajte da se razbije secer i neka vrije oko 15
minuta.
Zalijte baklavu, neka bude ohladjen ili serbet ili baklava, sacekajte da upije tecnost i
navalite.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari