JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
količina po potrebi piškota
6 žumanaca
200 gr šećera
250 gr slatke pavlake
500 gr mascarpone sira
Za umakanje piškota
količina po potrebi skuvane kafe bez šećera ili nes kafe
malo ruma, ili nekog likera /baileys je dobar/
Za posipanje
kakao
Priprema
1.
Tiramisu možete slagati u čaše, ili kao tortu ili kao kolač, kako sam ja ovog puta pravila. U zavisnosti od toga, potrebno vam je i manje ili veće pakovanje piškota. Takodje to odredjuje i količinu kafe koju ćete skuvati za umakanje piškota. Može bilo koja kafa koju volite a ako pravite za decu, može mleko, a onda izostaviti i rum i liker.
2.
Razdvojite žumanca od belanaca. Belanca iskoristite za neki drugi kolač a u žumanca dodajte šećer, umutite mikserom dok smesa postane svetla i skuvajte na pari, stalno mešajući da se ne naprave grudvice.
3.
Posebno umutite slatku pavlaku, pa je dodajte u ohladjena žumanca. Zatim umešajte i mascarpone.
4.
U skuvanu prohladjenu kafu dodajte po želji malo ruma ili nekog likera.
Ako slažete tortu ili kolač, donji red piškota samo malo umočite u kafu da ne bi potpuno omekšale. Slažite u neku malo dublju posudu. Preko piškota stavite polovinu tiramisu kreme, preko nje novi red piškota i na vrhu ostatak kreme.
5.
Po vrhu posuti kakaom. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi da bi se lepše seklo.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
http://www.coolinarika.com/
0 komentari