nedjelja, 3. siječnja 2016.
SARENI SLANI ROLATI
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
Za koru:
6 jaja
6 kasika brasna
3 kasike vode
3 kasike mleka
1 kesica praska za pecivo i jedna kasicica soli
ako je crveni dodati 2 pune kasike ajvara
za zeleni 500 g smrznutog spanaca (odlediti :)*
tufnasti dodati 2 pune kasike maka
Za fil:
500 g sira
1 casa pavlake
300 g sunke
300 g seckanih kiselih krastavcica
1 rendano kuvano jaje
i ako ima malo rendanog kackavalja
PRIPREMA
1. Napravite biskvit tako što ćete umutiti 6 belanaca sa kašičicom soli u čvrst sneg.
2. Dodajte žutanjke i izmešajte dobro.
3. Uspite 3 kašike mleka i 3 kašike vode. Promešajte.
4. Dodajte 6 kašika brašna i prašak za pecivo.
5. Lagano umešajte na najmanjoj brzini.Potom dodati ili spanac il ajvar ili mak .Obložite veliku tepsiju masnim papirom i izručite smesu.
6. Ravnomerno je razvucite kašikom i kad ste gotovi lupite malo tepsijom o rub radne površine da izađu mehurići vazduha.
7. Pecite na 180° kao što pečete i klasičan biskvit za kolače.
8. Vruć rolat umotajte zajedno sa papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.
9.U međuvremenu pripremite nadev tj. fil pomesti sir i pavlaku premazati ohladjenu koru i poredjati ostale sastojke..Čvrsto uvijte rolat, umotajte ga u plastičnu foliju, i ostavite preko noć (ili na nekoliko sati) u frižideru.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
http://www.coolinarika.com/
0 komentari