"

ponedjeljak, 4. siječnja 2016.

JEDNOSTAVAN RECEPT, A UKUS ODLIČAN "ZAGREBAČKE KREMŠNITE"




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







SASTOJCI
1 pločica lisnatog tijesta (ledo)
2 i pol l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije



30 dkg šećera
2 žlice gustina + 15dkg brašna oštrog
6 žumanjaka
6 bjeljanjaka

GLAZURA
12 dkg margarina
15 dkg tamne čokolade
3-5 kapi ulja



PRIPREMA
Prvo ispeci lisnato tijesto na obrnutoj strani pleha, onog najvećeg od pećnice.

2 l mlijeka stavi kuhati sa šećerom. Dobro promiješaj pjenjačom i nek se lagano kuha.
U ostalo mlijeko staviš žumanjke, brašno, gustin i puding te dobro izmiksaj. Kad mlijeko zavri ukuhaj. Dobro miješaj da ne dobiješ grudice.

Kad je gotovo napravi čvrst snijeg koji umiješaj u još vruću kremu. Ručno ga ulupaj.

Uzmi duboku tepsiju, veličine pećnice i namoči je hladnom vodom. U nju sipaj vruću kremu. Na kremu stavi lisnato tijesto tako da gornja strana tijesta bude priljubljena na kremu. Stavi hladiti.

Kad se ohladi uzmi tacnu na koju ćeš prebaciti kompletan kolač. Nožem prođi po rubovima tepsije tako da odvojiš kremu. Sad to poklopi tacnom i naglo okreni tako da prebaciš na tu tacnu. Bez straha, ide to, neće biti na podu...!

Sad napraviš šlag i staviš na kremu, a na kremu glazuru. Ja stavljam 2 vrećice šlag hit dolcela.

Glazuru sam uzela od nekog ovdje, ne znam više od koga, nadam se da se neće ljutiti... Uglavnom, radi se na način da se zakipi margarin, makne sa vatre i onda umješaš čokoladu i ulje. Miješati sve dok se čokolada ne otopi.

Bitno je ostaviti kolač vani dok se glazura ne stegne i potom ga držati u frižideru. Kad ideš rezati kolač treba biti bar 15 min. na sobnoj temperaturi prije rezanja da nebi pucala čokolada. Potreban je tanki, fini nož i vruća voda.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani
Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari