"

ponedjeljak, 4. siječnja 2016.

GRILIJAS ROLAT




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna








Sastojci
Kora
8 jaja
8 kasika secera
8 kasika mlevenih oraha
4 kasike brasna
Fil
4 jaja
8 kasika secera
1 vanilin secer


250 g maslaca
150 g grilijasa
100 g cokolade
Grilijas
200 g secera
150 g oraha

Priprema
1.
Umutiti penasto belanca, dodati secer i jedno po jedno zumance, na kraju pazljivo umesati orahe i brasno.
2.
Sipati u veliki pleh od pecnice oblozen masnim papirom i ispeci koru. Zaviti u rolat uz pomoc vlazne kuhinjske krpe.
3.


Skuvati na pari fil od 4 jaja i 8 kasika secera, kad se prohladi umesati maslac i ako je potrebno dodati jos malo secera u prahu po ukusu.
4.
Fil podeliti na dva dela, ostaviti malo na stranu za premazivanje, pa u jedan deo dodati usitnjeni grilijas a u drugi rastopljenu cokoladu.
5.
Razviti koru, premazati prvo filom od cokolade a preko njega staviti i fil sa grilijasom, pa sve zajedno uviti u rolat.
6.
Premazati ceo rolat filom koji smo odvojili i posuti preostalim grilijasom.
7.
Kad se rahladi, seci na tanke snite.
Za grilijas ili krokant, rastopiti secer kao karamel, dodati orahe i sve preruciti na tanjir namazan uljem. Kad se smesa ohladi, usitniti u avanu/muzaru…ako vam ostane viska grilijasa, dobro zatvoriti i iskoristiti za neke druge kolace, keksice i sl.:)))

Posluživanje
Rolat je vrlo ukusan, pout neke fine tortice, ako zelite da ima vise fila, mozete dodati jos 100 g maslaca i isto toliko secera u prahu…mislim da ce Vam se dopasti.:))) Prijatno!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

http://www.coolinarika.com/

0 komentari