petak, 1. siječnja 2016.
BOŽANSTVENE KOCKE
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
Kora:
• 5 jaja
• 5 kasika secera
• 5 kasika brasna
• 3 kasike kakaa
• 3 kasike ulja
• 1 prasak za pecivo
• preliv za koru:
• 3dcl. vode
• 300gr. secera
Fil:
• 500ml. mleka
• 2 pudinga od vanile
• 5 zumanaca
• 10 kasika secera
• 2dcl. slatke pavlake
• 100gr. plazma keksa
• 4 "mars"cokoladice
Glazura:
• 2dcl. slatke pavlake
• 200gr. cokolade
PRIPREMA
Za koru prvo umutiti belanca sa secerom,pa dodavati jedno po jedno zumance.Zatim dodati i ostale sastojke,pa ih polako sjediniti sa kasikom.Smesu izliti u pleh(30x20)oblozen papirom i peci koru na 200C oko 25min.
Za preliv kuvati secer i vodu oko 10min od kad provri na slabijoj vatri.Prohladjenu koru vratiti u pleh u kojem se pekla i preliti sa prohladjenim prelivom.
Za fil staviti 4dcl.mleka da provri sa secerom,a sa ostatkom mleka razmutiti puding i zumanca,pa ih skuvati u vrijuce mleko.Posebno umutiti 2dcl.slatke pavlake,pa je dodati u prohladjen fil.U fil dodati i izlomljenu plazmu i sitno seckanu "mars"cokoladicu,polako sjediniti sa kasikom,pa premazati preko kore.
Za glazuru staviti na slabijoj temperaturi da se zagreje slatka pavlaka,ne da provri,pa dodati izlomljenu cokoladu.Mesati dok se cokolada ne rastopi,pa priliti preko fila.Ostaviti u frizider da se ohladi i stegne,najbolje preko noci.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
Izvor: http://www.coolinarika.com/
0 komentari