"

subota, 2. siječnja 2016.

BELE LEDENE KOCKE



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Kora:
7 belanaca, 7 kašika šećera
1 vanilin šećer
7 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
Preliv:
500 ml mleka


3 kašike šećera
Fil:
7 žumanaca
10 kašika šećeta
1 vanilin šećer
3 kašike brašna
3 kašike gustina
500 ml mleka
250 gr margarina
Odgore: šlag i po želji rendana čokolada
 


Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom dok se šećer ne otopi, zatim dodati vanilin šećer, opet uz mućenje.
Kada se napravila jaka pena dodati brašno i prašak za pecivo pa sve lagano izmešati.
Staviti sve da se peče u prethodno zagrejanu rernu u plehu veličine 20 x 30 cm oko 30 minuta zavisno od rerne. Dok se kora peče skuvati preliv od šećer i mleka i prohladiti. Ovim prelivom preliti mlaku koru. Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati brašno gustin i sve zakuvati u kipuće mleko.

Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre da se potpuno ohladi. Ulupati penasto margarin ( po ukusu se može dodati šećer u prahu ), pa kad ga ulupate dodati ohladjen krem i umutiti. Preko kore namazati ceo krem pa dekorisati šlagom i po želji posuti rendanom čokoladom. Kolač prohladiti pa služiti.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani
Izvor: coolinarika.com

0 komentari