utorak, 1. prosinca 2015.
STANGLICE SA SLAGOM
SASTOJCI
3 kom. jaja
100 ml. ulja
100 ml. mleko
1 paketic prasak za pecivo
1 paketic Vanilin šećer Dolcela
250 gr. secera
310 gr. brasno
5-6 zlica marmalade od cresanja (ili bilo koji drugi)
400 ml. vrhnje za slag
po potrebi nesquika
3 zlice secera
PRIPREMA
1. U posudu u kojoj ce te mutiti stavite jaja i secer.Miksajte mikserom dok se sve lepo poveze i blago jaja pobele.
2. Dodajte ulje,mleko i vanilin secer,te ponovo sve izmiksati dok se poveze.Na kraju dodajte prasak za pecivo i brasno.Ponovo sve lepo izmiksati.Dobicete guscu masu od mase za palacinke.
3. U pleh 30x35 oblozite pek papirom.Izmijte masu,zagladite povrsinu te stavite peci kolac u predhodno zagrejanoj pecnici na 200 stepeni 25-30 minuta.Najbolje proveriti cackalicom.
4. Izvadite kolac iz kalupa,te ostavite da se ohladi.Za to vreme izmiksajte vrhnje za slag sa secerom,dok postane cvrst.
5. Kada se kolac ohladijo,premazite ga marmaladom te odozgo naneti slag.Zagladite povrsinu,te pospite obilato nesquikom.
6. Ostavite u hladnjak najbolje preko noci,potom posluzite.
Prijato!
Posluživanje
Posluzite uz kaficu.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari