"

utorak, 29. prosinca 2015.

PLAZMA KUGLE



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







SASTOJCI
300 gr mljevenog plazma keksa
50 ml ruma
100 ml soka po želji



250 gr margarina za kreme
250 gr šećera u prahu;
200 gr čokolade za kuhanje
60 gr prženih mljevenih lješnjaka
50 gr kokosa + malo za posipanje
50 gr žele bombona
malo ulja za sjaj čokolade



PRIPREMA
Plazma keks preliti sa rumom i sokom.
U posebnoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu.

Na pari otopiti 200 gr čokolade za kuhanje. 100 gr čokolade dodati u margarin, a 100 gr pomiješati sa malo ulja, pa ostaviti po strani za prelivanje kugli.

Margarinu i čokoladi dodati natopljenu plazmu, 60 gr mljevenih lješnjaka, 50 gr kokosa i 50 gr sjeckanih žele bombona.

Masu dobro izmiješati (najbolje mikserom) i ostaviti na kratko u frižider da se masa stegne.
Čvrstu masu oblikovati u kugle željene veličine, preliti ih čokoladom i posuti sa malo kokosa.
Prije služenja dobro ih ohladiti, a onda se prepustiti uživanju...
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari