"

utorak, 29. prosinca 2015.

NAJUKUSNIJI MUNCHMALLOW KOLAČ KOJI SAM PROBALA A TAJNA SE KRIJE U FANTASTIČNOJ KREMI



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Sastojci
biskvit:
5 žumanaca
240 g šećera
3 kašike kakaa
150 ml ulja
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

250 ml mlijeka
krema:
6 bjelanaca
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 pune kašike gustina
i još:
300 ml vrhnja za šlag
160 g čokolade za kuhanje






Priprema
1.
Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodati ulje, kakao i brašno, pomiješano sa praškom za pecivo. Dobro umutiti, pa sipati mlijeko (miksati svo vrijeme)! Sipati smjesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200 C, oko 25 minuta.
2.
Umutiti bjelanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer. Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta)! Zatim u snijeg dodati gustin.Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće “pasti” već nakon par sati. Izmiksati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.

Izvor: www.coolinarika.com

4 komentara:

  1. Koliko mlijeka treba stavit u biskvit?upravo pravim pa mi treba hitno...hvala

    OdgovoriIzbriši
  2. Koliko mlijeka treba stavit u biskvit?upravo pravim pa mi treba hitno...hvala

    OdgovoriIzbriši
  3. I gdje ide vrhnje za šlag?u cokoladnu glazuru?

    OdgovoriIzbriši
  4. I gdje ide vrhnje za šlag?u cokoladnu glazuru?

    OdgovoriIzbriši