srijeda, 30. prosinca 2015.
MIMOZA KOLAČ ZA 20 MIN !!
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
Kore
250 grama maslaca ili margarina
125 grama šećera u prahu
1/2 vrećice praška za pecivo
4 žumanjka
4-5 žlica kiselog vrhnja
500 grama brašna
korica od limuna
Krema
1/2 l mlijeka
5 žlica brašna
200 grama šećera u prahu
200 grama maslaca ili margarina
rum, ili limunov sok
džem od višnje (ili neki sličan)
PRIPREMA
Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto i ostavite ga da se malo odmori.
Razvaljajte četiri kore otprilike 25x35 cm, te pecite na pek papiru na 170 stupnjeva dok ne počnu dobivati laganu boju po rubovima, tad su pečene.
Za kremu zakuhajte polovicu mlijeka sa šećerom, a u ostalu polovicu izmješajte sa brašnom pa zakuhajte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Margarin sobne temperature izmiksajte pa dodajte žlicu po žlicu miksajući u ohlađenu kremu.
Dodajte malo ruma i limunove korice za aromu.
Na podlogu stavite prvu koru pa je tanko premažite džemom.
Na džem stavite drugu koru na koju stavite kremu.
Na kremu stavite treću koru, pa džem i na kraju koru.
Lagano pritisnite i ostavite da se sve dobro stisne i poveže te da se džem malo upije u kore.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari