"

petak, 6. studenoga 2015.

JAFFA KOCKE











SASTOJCI
Biskvit
4 jaja
20dkg šećera
2dl ulja
1 vanilin šećer
1 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
20dkg brašna



Punjenje
par žlica marmelade od marelica(po želji)
1 naranča
1dl vode
10dkg šećera

Glazura
10dkg čokolade za kuhanje
10dkg maslaca
1 žlica ulja



PRIRPEMA
žumanjke izmiksati sa 20dkg šećera

dodati mlijeko, ulje, vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i dobro promiješati

na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka(najbolje kuhačom)

peći na 170°C ~ 20 min.

biskvit ohladiti i prerezati na pola

jednu polovicu namazati marmeladom, a drugu izmrviti u zdjelu

kratko prokuhati vodu i 10dkg šećera. Pustiti da se malo ohladi pa dodati izmrvljenom biskvitu i promiješati. Dodati još izribanu koru naranče i iscjeđeni sok. Promiješati

rasporediti po biskvitu s marmeladom

napraviti glazuru od čokolade, 10dkg maslaca i 1 žlice ulja(rastopiti na pari)

preliti i pustiti da se dobro ohladi.

DOBAR TEK

POSLUZIVANJE
Peći u velikoj crnoj tepsiji(koja se dobije uz pećnicu) na masnom papiru za pečenje

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari