petak, 6. studenoga 2015.
JAFFA KOCKE
SASTOJCI
Biskvit
4 jaja
20dkg šećera
2dl ulja
1 vanilin šećer
1 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
20dkg brašna
Punjenje
par žlica marmelade od marelica(po želji)
1 naranča
1dl vode
10dkg šećera
Glazura
10dkg čokolade za kuhanje
10dkg maslaca
1 žlica ulja
PRIRPEMA
žumanjke izmiksati sa 20dkg šećera
dodati mlijeko, ulje, vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i dobro promiješati
na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka(najbolje kuhačom)
peći na 170°C ~ 20 min.
biskvit ohladiti i prerezati na pola
jednu polovicu namazati marmeladom, a drugu izmrviti u zdjelu
kratko prokuhati vodu i 10dkg šećera. Pustiti da se malo ohladi pa dodati izmrvljenom biskvitu i promiješati. Dodati još izribanu koru naranče i iscjeđeni sok. Promiješati
rasporediti po biskvitu s marmeladom
napraviti glazuru od čokolade, 10dkg maslaca i 1 žlice ulja(rastopiti na pari)
preliti i pustiti da se dobro ohladi.
DOBAR TEK
POSLUZIVANJE
Peći u velikoj crnoj tepsiji(koja se dobije uz pećnicu) na masnom papiru za pečenje
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari