"

subota, 31. listopada 2015.

SVAKA DOMAĆICA IMA SVOJ OMILJENI RECEPT ZA KIFLICE, OVO JE MOJ








Sastojci
    100 gr secera u prahu
    260gr brasna (pola ostro, pola meko)
    150gr pecenih mljevenih ljesnjaka
    210gr hladnog maslaca
    1 kasika hladnog mlijeka

 

      20 gr vanilin secera
    1 kasicica praska za pecivo
    prstohvat soli
    150 gr secera u prahu za uvaljavanje kiflica

 Priprema
    1.
    Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i pustiti da odmori bar jedan sat u frizideru.
    2.
    Nakon sto se tijesto odmorilo, otkidati manje komade, oblikovati ih u kiflice ili utiskivati u kalup.


 
      3.
    Kiflice peci 12 minuta na 170 stepeni. Pecene kiflice kratko prohladiti u plehu ill kalupu pa ih jos tople uvaljati u secer u prahu!
Posluživanje
Ohladjene kiflice spremiti u limenu kutiju oblozenu masnim papirom. Tako spremljene kiflice ostaju svjeze i do 10 dana.

0 komentari