
Sastojci
ZA PANDISPAN
3 kom jaja
9 kasika secera
9 kasika ulja
5 kasika Pšenično glatko brašno Podravka
4 kasike Gussnela Dolcela (gustina)
2 kasike mleka
1 kom Prašak za pecivo Docela
1 kom 1 Vanilin šećer Dolcela
za fil:
1 kom Pudinga vanilin Dolcela
400 ml mleka
3 kasike secera
100 gr putera
400 ml slatke pavlake
200 gr cokolade za kuvanje
3 kasike secera u prahu
Priprema
1.
Za pandispan: jaja izmutite sa secerom,dodajte ulje,mleko pa brasno pomesano sa gustinom i praskom za pecivo..Lagano izmesajte i pecite u kalup za tortu oko 20-25 minuta..Kada se ohladi presecite ga na pola pa svaku polovini poprskajte sa 100% sokom od jabuka..
2.
Puding od vanile skuvajte po uputstvu,neka se malo ohladi pa ga izmutite sa omeksalim puterom..Slatku pavlaku zagrejte do vrenja,umesajte cokoladu pa pustite da se dobro ohladi,zatim je izmutite mikserom po zelji dodajte 2-3 kasike prah secera..Izmucenu slatku pavlaku pomesajte sa ohladjenim pudingom pa izfilujte tortu u sredini,odozgo i sa svih strana..Dobro je ohladite i posluzite..
0 komentari