nedjelja, 21. veljače 2016.
CHOCOLATE SEDUCTION
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
KORA
1 žumance
6 belanaca
1 kašika brašna
5 kašika pečenih sitno mlevenih lešnika
1 kašičica praška za pecivo
3 kašike čokolade u prahu
100 gr šećera u prahu
FIL
2 kom pudinga slatka pavlaka
0,6 l mleka
130 gr krupno mlevenih pečenih lešnika
100 gr šećera u prahu
150 gr putera
6 punih kašika crnog eurokrema
6 punih kašika belog eurokrema
150 ml slatke pavlake
još slatka pavlaka
1,5 dcl Baileys (hazelnut flavour)
0,5 dcl čokoladnog mleka
PRIPREMA
Umutiti belanca, dodajući šećer. U dobro umućena belanca dodati sve ostale sastojke i sjediniti lagano ih mešajući. Koru peći u kalupu 24cm, 25 min, na 180C
Ohlađenu koru preliti mešavinom Baileys-a i čoko mleka
U 0,1 dcl mleka umutiti puding, a 0,5 dcl zagrejati do ključanja zajedno sa šećerom. U ključalo mleko ukuvati puding i mešati dok se ne zgusne. U malo prohlađen puding umutiti puter. U ohlađen puding dodati umućenu slatku pavlaku i lešnike.
Podeliti fil na dva dela, pa u jednu polovinu umutiti beli, a u drugi deo crni eurokrem.
Na koru prvo staviti beli, pa crni fil. Ukrasiti umućenom slatkom pavlakom ili kako već želite...
POSLUZIVANJE
Lično, nisam ljubitelj torti/kolača sa pudingom, ali ova tortica mi se baš dopala. Ja sam je ovaj put pekla u kockastom obruču dimenzija 25*25
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari