četvrtak, 11. veljače 2016.
NAJ JEDNOSTAVNIJA PRIPREMA CHEESECAKE IZ PECNICE: IDEALNA KREMASTA TORTA OD SIRA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
Podloga
150 gr digestive keksa ( izmrviti u vreci )
55 gr neslanoga putera ( rastopiti )
Krem
300 gr philadelphia ( krem sir )
250 gr mascarpone ( krem sir )
175 gr kisela vrhnja/kisela pavlaka
175 gr secera
1 stapic vanilije ( istrugati semena )
sok od jednog limuna
4 jaja ( vilicom lagano izmesana )
Coulis
300 gr malina ( visnje ili jagode )
30 gr secera
1 velika zlica glukoze
1 zlica liker od malina
I jos: okrugli kalup za torte ( 20 cm )
PRIPREMA
Sve pripremiti za pripremu deserta. Izvagati i ostaviti sa strane.
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 100 stupnjeva.
U manju posudu razbiti jaja i lagano umutiti vilicom. ostaviti sa strane.
Kekse pomesati sa rastopljenim puterom te utisniti u dno kalupa. Ostaviti u frizider dok pripremamo fil.
U vecu posudu sa spatulicom pomesati obe vrste krem sira, kiselo vrhnje, secer, vanilija secer i na kraju dodati jaja te sve lagano sjediniti sa rucnim mikserom.
Pripremljeni krem istresti na podlogu od keksa i staviti peci u prethodnoj zagrejanoj pecnici na 100 stupnjeva 1.5 sat ( 1 sat i jos pola sata ) bez otvaranja pecnice. I ako torta na izgled deluje da je nepecena ne treba peci duze. Ona nece porumeniti nista. Tokom hladjena u frizideru ona ce dobiti zeljnu kosistenciju. Neka se ohladi u iskljucenoj pecnici.
Tortu ostaviti u frizider na nekoliko sati da se stisne.
Za vocni coulis voce, secer, liker od malina ( vrsta ovisi od vrste voca ), glukloza zagrevati do tacke vrenja. Maknuti sa vatre, pustiti da se ohladi. Usitnini stapnim mikserom te propasirati na fino sito.
Rashladjenu tortu od sira posluziti na tanjur sa coulis od voca.Vocnim coulis mozete dekorisati tanjur ili slsticarskom sirokom cetkom/kistom razmazati. Na tako dekorisan tanjur staviti komad torte te posluziti.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari