"

srijeda, 10. veljače 2016.

MEKANA MAKEDONSKA POGAČA KOJA SE SMAŽE ZA TILI ČAS

Makedonska pogača


JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






Iz jedne staaare Jugoslavenske kuharice. Kada vas uhvati panika, gosti nenajavljeni stižu, kruha nema, za 30 tak minuta topla ukusna pogača na stolu. Može se i dodatno obogatiti začinskim biljkama, papričicama, sušenom rajčicom ...
Sastojci
     150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)
     3 jaja
     1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)
     1 šalica ulja
     1 prašak za pecivo


   
1 žličica soli
     15 žlica brašna (oko 300 gr)
     masnoća za pekač, ili papir za pečenje

Priprema
    U brašno umiješejte prašak, sol, te izmrvite sir.
    Dodajte jaja (ako nemate prašak za pecivo, dodajte jaje više), zatim ulje, kiselo mlijeko (tekući jogurt). Sve umijeste u žitku kašu.


   
Izlijte u pekač i malo potresite da se lijepo rasporedi.
    Pecite na 200 C oko 30-35 minute, probajte čačkalicom.
    Varijante, možete nasjeckati unutra bosiljak, ružmarin, suhe rajčice, čili paričicu ...
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari