"

četvrtak, 11. veljače 2016.

GARAVUŠA! ILI TI “ČUPAVI RUSKI KOLAČ”





JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






Sastojci
prhko tijesto
250g brašna
150g maslaca
40g šećera
2-3 žlica gorkog kakaoa
1 jaje

nadjev
500g svježeg sira
4 jaja
200g šećera
1 izribana korica limuna
2 pudinga od vanilije

400ml kiselog vrhnja
mrvice
120g brašna
2-3 žlice gorkog kakaoa
80g šećera
100g maslaca


PRIPREMA
1.

Izmješajte sve sastojke za prhko tijesto(ručno) ,zatim tijestom prekrijte dno kalupa i obrub.Sada stavite sve skupa na hlađenje pola sata
2.
Izmiksajte dobro jaja i šećer,zatim dodjate sir vrhnje,koricu limuna i puding,dobro sve skupa povežite da vam ne ostanu grudvice od sira ili pudinga.Pripremljenu smjesu izlijte u lim
3.
Sada napravite mrvičasti posip.Sve sastojke stavite u jednu zdijelu, i ručno ili mikserom mješajte dok se ne stvore mrvice.Sada ih pospite po smjesi
4.
Tortu pecite na 180 stupnjeva(predhodno ugrijana pećnica),otprilike 60-70 minuta.Gotovu tortu pospite šećerom u prahu.
Još jedna napomena,ako dodavate obični kakao, trebat će vam veća količina od ove jer nećete dobiti dovoljno taman biskvit, e onda smanjite dozu šećera u biskvitu i uduplajte kakao,isto vrijedi i za čokoladu u prahu.
5.
Tortu servirajte uz kavu i čaj,a mogli biste malkicu i zapivati!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari