ponedjeljak, 29. veljače 2016.
ČOKOLADNA ROLADA S KOKOSOM GOTOVA ZA 20 MINUTA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
rolada
4 jaja
4 v.ž vruće vode
16 dag šećera
1 vanilin šećer
12 dag brašna
1 m.ž praška za pecivo
4 dag kakao
krema
1/2 l slatkoga vrhnja za šlag
15 dag kokosa
malo likera po želji(kokos,rum,amaretto....)
ukras
čokoladna glazura,kokos
PRIPREMA
Za kremu zagrijte slatko vrhnje s kokosom-ne smije zavrijeti.Dodajte amaretto ili liker po želji,promiješajte i dobro ohladite.Kad se ohladi,izmiksajte i kremom premažite roladu.Uvijte je.
Za roladu izmiksati žutanjke s šećerom i vrućom vodom,pa dodati vanilin šećer,brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.Na kraju lagano umiješati snijeg od bjeljanjaka.Peći roladu u velikoj tepsiji na 180 minuta oko 15 minuta(pazite da vam ne bude presuha).Vruću roladu istresite na krpu i zarolajte ,te ohladite.
Prelijte čokoladnom glazurom,i nakon par minuta kad se čokolada počne hladiti obilno posipajte kokosom.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari