"

petak, 22. siječnja 2016.

NAJUKUSNI BRZI KOLAČ BEZ PEČENJA KOJI SAM DO SADA PROBALA,STVOREN ZA UŽIVANJE: VUKOVARSKE KOCKE



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






Sastojci:
– 1 pakovanje rozen kora

Bijela krema:
-5 dcl mlijeka
-2 pudinga od vanilije + 125gr šećera
-100gr bijele čokolade
-5dkg mlijeka u prahu
-100gr margarina
-100gr lemon curd creme

Tamna krema:
-5dcl mlijeka
-2 pudinga od vanilije + 125gr šećera
-100gr crne čokolade (60% kakaa)
-150gr lješnjaka
-100gr margarina
Glazura:
-100gr tamne čokolade
-50gr margarina
-1 mala žličica ulja




Priprema:
Najprije popržite lješnjake, ogulite koricu i sitno sameljite.
Za bijelu kremu: Puding sa šećerom izmješajte u 0,5 dcl mlijeka da dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte, pa mu dodajte puding i kuhajte nekoiliko minuta kao što inaće kuhate pudinge. U vrući puding umiješajte izlomljenu bijelu čokoladu i lemon curd cremu dok vam se sve fino ne poveže. Malo prohladite i u mlako umiksajte margarin koji ste izmiksali s mlijekom u prahu. Ostavite da se potpuno ohladi.
Za tamnu kremu: Puding sa šećerom izmješajte u 0,5 dcl mlijeka da dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte, pa mu dodajte puding i kuhajte nekoiliko minuta kao što inaće kuhate pudinge. U vrući puding umiksajte kockice tamne čokolade i mljevene lješnjake. Umlako umiksajte margarin. Ostavite da se potpuno ohladi. Obje kreme pokrijte prozirnom folijom dok vam se hlade da vam se ne stvori korica na vrhu.

Slaganje kolača
Slaganje: Na tacnu stavite prvu koru i premažite s četiri žlice tamne kreme. Pokrijte drugom korom, malo ju dlanovima zagladite, pa premažite s četiri žlice bijele kreme. Ponovo pokrijte korom, pa postupak ponavljajte dok ne potrošite kreme. Zadnju koru ne premazujte. Meni je ova količina bila dovoljna za dobiti četiri sloja bijele i četiri sloja tamne kreme. To će ovisiti i o veličini vaših kora.
Kad ste kolač nafilovali, pokrijte ga papirom za pečenje, položite na njega neku dasku ili tepsiju veličine kora i opteretite s nekih dva tri kilograma. Ostavite preko noći tako opterećeno na sobnoj temperaturi.
Kolač prelijte glazurom. Ja sam koristila ovu glazuru. Sad stavite u frižider da vam se glazura lijepo stegne. Kolač je kremast i fino se reže, a još je ukusniji kad ostane jedan dan i kad korice upiju kremu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari