"

petak, 22. siječnja 2016.

MISLIM DA SE ZOVEM AMBASADOR




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







SASTOJCI
Biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
5 žlica mljevenih oraha
2 žlice oštrog brašna
1 prašak za pecivo



Krema
1/2 l mlijeka
1 puding od vanilije
2 žlice gustina
15 dag šećera
1 vanilija šećer
1/2 margarina za kreme
1/2 maslaca

Preljev
1/2 l slatkog vrhnja
20 dag čokolade za kuhanje



PRIPREMA
Biskvit
Tucite bjelanjke i kad se već napravio snijeg (ne prečvrsti) dodajte šećer sa vanilin šećerom. Tucite dok smjesa ne postane sjajna, dodajte žumanjak po žumanjak i sjedinite. Ručno umiješajte orahe i brašno sa p. za p.
Pecite na 180 stupnjeva cca 30 min.
Kad je pečen, prelijte ga s malo mlijeka.
Veličina lima je 38x21cm

Krema
Od mlijeka odvojite malo i u to rastopite gustin i puding sa malo šećera. Ostatak mlijeka i šećera stavite zakuhati. Kad zakuha ulijte smjesu od pudinga i gustina i miješajte pjenjačom dok se ne zgusne. Ohladite i u ohlađeno dodajte po pola margarina za kreme i maslaca.
Stavite kremu preko ohlađenog biskvita.

Preljev
U slatkom vrhnju na vatri rastopite čokoladu. Pustite da zakuha, tj neka pusti dva tri mjehurića na površinu i maknite s vatre. Vruće prelijte preko kreme.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari