petak, 22. siječnja 2016.
Marcipan oblatne
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
3 lista vece oblatne
400g secera
2dl vode
1kasikica ekstrakta vanile
1 margarin
300g plazma keksa(moze i neki drugi)
200g oraha
100g cokolade
Priprema
1.U serpu na sporet staviti secer i vodu ,staviti da provri.
Dodati margarin i mesati dok se ne otopi,dodati aromu vanile.
Skloniti sa vatre.
Umesati mleveni keks i orahe.
Podeliti na 2 dela .
U jedan deo dodati cokoladu i mesati dok se cokolade ne otopi.
Filovati oblatne,prvo krem filom,poklopiti listom oblatne a zatim crnim filom i opet poklopiti.
Odgore staviti nesto teze da pritisne.
Staviti u frizider da se hladi.
Odgore po zelji mozete ukrasiti cokoladom i seci na kocke.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari