"

utorak, 12. siječnja 2016.

FERRERO ROCHER ROLADA: GOTOVA ZA 25 MINUTA!




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna








Sastojci
Biskvit:
6 jaja
100 g šećera
prstohvat soli
25 g kakaa
2 žlice gustina
180 g čokolade (iznad 50% kakaa)
2 žlice vruće vode
 


Krema:
250 g mascarponea
250 g nutelle
150 g prženih, oguljenih, grublje mljevenih lješnjaka
Glazura:
200 g tamne čokolade
25 g maslaca
50 g prženih, oguljenih, grublje mljevenih lješnjaka
Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180″C. Lim (onaj od pećnice) prekrijte papirom za pečenje.
Biskvit: Odvojite žumanjke i bjelanjke. Čokoladu otopite na pari. Bjelanjke istucite u
snijeg sa prstohvatom soli. Miksajte žumanjke sa šećerom dok se ne zgusnu i poblijede.


Dodajte skupa prosijan kakao i gustin, zatim otopljenu čokoladu i miksajte dok se sve ne
sjedini. Dodajte 2 žlice vruće vode. Na kraju nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Razmažite smjesu preko papira za pečenje. Pecite 13 minuta.
Pripremite vlažnu krpu dok se biskvit peče, krpa ne smije biti iz omekšivača. Kada
biskvit izvadite iz pećnice, posipajte ga kakaom i pokrijte prozirnom folijom. Prebacite
na vlažnu krpu skupa sa papirom za pečenje, na krpu stavite onu stranu na kojoj je
papir, pa zarolajte skupa sa krpom. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Krema: Izmiksajte sir i nutellu, pa umiješajte lješnjake. Kada se biskvit ohladio,


odmotajte ga, skinite foliju, premažite kremom i opet zarolajte. Dok ga rolate odvojite
papir za pečenje. Stavite roladu u hladnjak dok pripremate glazuru.
Glazura: Na pari otopite čokoladu i maslac. Roladu stavite na rešetku ili na papir za
pečenje (iskoristite ovaj na kojem se pekao biskvit) i premažite glazurom. Pospite
lješnjacima i vratite u hladnjak da se stisne. Rolada je prilično čvrsta tako da ju
jednostavno odvojite od papira ili rešetke i prebacite na pladanj za posluživanje. Roladu
spremite u hladnjak, ali ju izvadite pola sata prije posluživanja, ljepša je kad se malo
opusti.
Napomena: gotova rolada se može umotati u prozirnu foliju i spremiti u hladnjak da se
stegne, tako umotana se može transportirati bez oštećenja…Kad se folija skida, glazura
se niti malo ne ošteti.
. Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari