"

ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

CAJNI KEKSICI! PRHKI I TAKO FINI!




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna








Sastojci
350 g mekog brasna
300 g maslaca
100 g secera u prahu
1 vanilin secer
1 zumance
fini aromaticni pekmez

Priprema
1.
Umutiti omeksali maslac sa secerom i zumancetom , pa dodati brasno (testo bi trebalo da bude kao za princes krofne, pa maslac treba malo otopiti).
2.


Staviti u spric sa zvezdastim otvorom i na plehu od pecnice, preko masnog papira, istiskivati ruzice, puzice, vencice i sl.
3.
Peci na 180 C, paziti da ostanu svetle boje.
4.
Ohladjene keksice spajati finim pekmezom od jagoda ili marelica, posuti secerom u prahu ili poprskati rastopljenom cokoladom i uzivati uz soljicu caja…:)
5.


Priprema 1 -pre pecenja
Priprema 2 -ispeceni keksici
Posluživanje
Posebna napomena: TESTO ZAMESITI RUCNO, NE MIKSEROM …zahvaljujem Branki i Sjever na dragocenom savetu i iskustvu!:)))
Originalni receptic je iz kuvara “Kolaci i torte i druge poslastice” koji su napisali Svatova Poncova i Vladimir Horecki…toliko su fini i vrlo jednostavnii za pripremu da sma ih morala podeliti sa Vama.:)))
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.
http://www.coolinarika.com/

0 komentari